Γάλλος Chef με τρία αστέρια ζητάει να αφαιρεθεί από τον Οδηγό Michelin

Ένα αστέρι Michelin είναι αναμφισβήτητα το μεγαλύτερο βραβείο που μπορεί να λάβει ένας σεφ και ο διάσημος Γάλλος εστιάτορας Marc Veyrat είχε τρία για το εστιατόριο το Haute-Savoie La Maison des Bois. Τώρα όμως ζητάει να αφαιρεθεί από τον διάσημο κόκκινο κατάλογο λέγοντας μάλιστα ότι οι κριτές του είναι ανίκανοι και χωρίς γνώση των τροφίμων.

Τι έγινε όμως για να πάρει αυτή την απόφαση;

Το εστιατόριο του Veyrat είχε βραβευθεί με τρία αστέρια Michelin αλλά με την τελευταία έκδοση του διάσημου καταλόγου του αφαιρέθηκε ένα αστέρι.

Ο Marc Veyrat γνωστός για το μαύρο του καπέλο αμβισβήτησε αν και κατά πόσο οι επιθεωρητές επισκέφθηκαν το εστιατόριό του και ζήτησε να δει τα στοιχεία της επισκέψεώς τους.

Τολμούσαν να λέμε ότι βάζαμε τσένταρ στο σουφλέ, αναφέρει ο Veyrat, χωρίς αυτό να είναι αλήθεια και ζητάει να επιστρέψει τα στέρια του.

Στην επιστολή του, ο σεφ αμφιβάλλει ακόμη και για την πραγματικότητα της επίσκεψης στο εστιατόριο του επιθεωρητών Michelin.

“Είστε απατεώνες που θέλετε μόνο συγκρούσεις για εμπορικούς λόγους”, έγραψε στον οδηγό, ο οποίος όμως αρνείται να συμμορφωθεί με το αίτημά του.

Η Michelin φυσικά αρνείται να επιτρέψει στον Veyrat να παραδώσει τα αστέρια του.

“Δεν αφαιρούμε το εστιατόριο La Maison des Bois από τον οδηγό Michelin. Εάν το εστιατόριο παραμείνει ανοιχτό και οι επιθεωρητές μας αξιολογούν τον πίνακα σε ένα από τα βραβεία μας, θα συνεχίσουμε να το συνιστούμε », δήλωσε ο διεθνής διευθυντής Gwendal Poullennec.

Εκτός από το La Maison des Bois, που άνοιξε το 2013, δύο άλλα εστιατόρια του κ. Veyrat είχαν αποκτήσει τρία αστέρια, και επιπλέον 20/20 στον οδηγό Gault & Millau.

Print Friendly, PDF & Email

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο